pühapäev, 28. veebruar 2010

Lainelise äärega boolero







Lõpuks ka midagi omale. Kodustes lõngavarudes leidus paras ports Madame Tricote - Elysée Laine lõnga, 50gr - 150m, 100% akrüül. Saigi hakatud tegema lainelise äärega boolerot. Õpetussõnad pärinevad Dropi mustrite eestikeelselt lehelt. Selja tagant on ripsiosa veidi vähevdatud, kuna lõng sai otsa ja siis tegin veidi omaloomingut, et booleo ikka valmis saaks.Lõnga kuluks 4,5 tokki,minul 4 ja veidikene peale, vardad 4,5. Suuruseks M/L.

Saalomoni sõlme tehnikas kolmnurkne sall vol4.

Juba 4-dat korda valmib minu käe läbi saalomoni sõlme tehnikas kolmurkne sall. Seekord sai sall tehtud tellimuse peale. Ja väga populaarseks värviks on osutunud valge.


Nagu ka eelmised 3 salli, on ka see sall tehtud Novita - Rose Mohairist. Kulus 3 tokki. Kautasin heegelnõela nr. 4. Salli mõõdud on 170 x 80cm.

laupäev, 20. veebruar 2010

Heegeldatud nõelapadi

Kuna sõbrannal hakkas sünnipäev tulema ja me leppisime kokku, et ma heegeldan talle sünnipäevaks suvise koti. Valisime mudeli ja ka värvid. Kuid nagu ma juba varem olen öelnud, et sünnipäeva kingis peab olema ka üllatusmoment, kasvõi pisike, siis mul mitu päeva haudus peas mõte, et heegeldaks talle juurde nõelapadja.
Idee hakkas idanema, kui nägin selliseid nõelapatju Triinu blogis "Väikesed ilunikerdused".
Ning sealt ma idee napsasingi ja alustasin omaloominguga, lootes, et lõppu jõudes näeb nõelapadi välja ikka kübara moodi.



Kuna mul kodus muud värvi peenikest heegelniiti ei olnud, tuligi kübatake valge. Tegin heegelnõelaga 1,5, sisse panin vatiini ja põhja papiringi, et nõelu sisse pannes ei tuleks need läbi põhja.
Ja sünnipäeval selgus, et kingisaajal oli just vaja uut nõelapartja, kuna olemasolev oli juba nii vana ja kulunud.
On väga hea ja soe tunne, kui väikeseid üllatusi tehes saab tunda suurt rõõmu ja rahulolevat pilku.

Roosavahune seelik, mis "tantsib"

Vahelduseks sekka ka õmblustööd.
Mõni aeg tagasi, kui mu vanem tütar läks tantsima flamenkot ja sai omale uhke seeliku, nõudis sellist seelikut ka mu keskmine tütar. Saigi õmmeldud talle seelik, mille ta ristis "lepatriinuseelikuks".
Lepatriinuseelik käis koos temaga lasteaias ja toodi õhtul koju tagasi, ühesõnaga oli kõikjal kaasas ja seljas. Suurest kandmisest ja tantsimisest on lepariinuseelik oma väljanägemst hakanud kaotama ja sealt tuligi mõte teha talle uus seelik.
Leidsin oma varudest ilusa roosa riide ja asusingi seelikut õmblema.

Kohe prooviti ka ära, kas seelik tantsib koos temaga. Võeti vanema õe õpetuse järgi meeldejäänud "kohustuslikud" flamenkotantsu käekeerutused ja jalatrampimised läbi. Seelik läbis testi ja tantsis koos Martaga.


Seeliku tegin ratasglošš lõikelise, alläärde panin kroogitud satsi ja vööjoonele kummikanali kummiga.

teisipäev, 16. veebruar 2010

Heegeldatud sussid

Kuna mul jalad kodus kogu eg külmetavad, siis ma otsustasin osa võtta isetegija teeme koos projektist " Isetehtud omad sussid" ja otsustasin omale heegeldada sussid. Mul on olemas ka jala otsa torgatavad sussid aga nendel on omadus ära kaduda. Ja just peale seda, kui ma olen end mugavalt tugitooli kerinud ja sussid on jäänud põrandale laokile. Järelikult peavad minu sussid olema nagu sokid, mis on kogu aeg jalas.


Valisin omale tegemiseks sussid, mis pärinevad Dropsi mustrite eestikeelsel lehel. Lõngaks kasutasin Novita - Rustika 100gr - 100m, sirel 85 ja heegelnõela nr. 8.
Kuid ma pean mainima, et see lõng oli väga erineva paksusega. Kord peenike ja kui tuli punakam värv juurde, siis lõng muutus äkki jämedamaks:( ja selle kadumisel taas peenemaks.
Kuid nüüd on sussid valmis ja varvastel soe:)

laupäev, 13. veebruar 2010

Heegeldatud kott

Lähenemas on sõbranna sünnipäev. Ja mida teeb "käsitöökas" kingituseks? Ikka isetehtud kingituse. Koos sõbrannaga sai välja valitud mudel ja lõngavärvid. Koti muster pärineb DROPS Design´i eestikeelde tõlgitud mustrite lehelt. Veidikene muutsin koti sangade pikkust ja tegin ka kotile kinnissilmustega 4cm põhja. Ja selline ta mul saigi.






Lõngakas kasutasin Novita - Samos loodusvalge 10 ja apelsinikollane 279. Kokku kulus materjali loodusvalget 3,5 tokki ja apelsinikollast 1 tokk. Kasutasin heegelnõela nr.4.
Koti mõõdud on laius 35,5cm, kõrgus 25 cm ja koti sangad on 48 cm.

neljapäev, 11. veebruar 2010

Revontuli õlasall vol.2

Seekord valmis taas üks Revontuli õlasall.


Kasutasin Raasiku Artistic 8/2 lõnga. Värvi nimetus on mul kahjuks teadmatta. Kasutatud vardad nr.5,0. Salli mõõdud 160 x 80 cm.

teisipäev, 9. veebruar 2010

Kui juba käsitöö, siis kõik olgu käsitöö e. kingitus õele

Õel hakkas tulema sünnipäev ja ta tellis kingituseks õlasalli. Jõudsime kokkuleppele, et see saab olema kolmnurkne saalomoni sõlmes valge sall. Ja kuna ta eelmiseid nägi, siis talle hakkasid need meeldima.
Kuid ma siiski tahtsin, et kingituse juures oleks ka nn. üllatusmoment ja otsustasin talle teha ka ühe märkmiku. Naiterahval kuluvad need alati marjaks ära.



Sallile lisaks sai isetegija.net foorumi kasutaja yllep´ilt tellitud ka sallinõel.


Ja iga kingituse juurde käib ju ka kaart. Meie pere kaadimeister on meie 7a tütar. Läbi tema näppude valmiski sünnipäevakaart.

Kuna siiani olid kingiks mõeldud asjad tehtud ise - käsitööna, siis tekkiski mõte teha ka kingikott ise. Veidi otsimist internetist ja leidsingi käsitöökas ema blogist kingikoti tegemise õpetuse.

Ja kogu kingitus saigi üdini käsitööna tehtud.

Mina ise jäin asjaga rahule ja kingisaaja oli ka meeldivalt üllatunud:)

teisipäev, 2. veebruar 2010

Saalomoni sõlme tehnikas kolmnurkne sall vol3.


Taaskord valmis kingituseks saalomoni sõlmes kolmnurkne sall. Kasutasin Novita Rose Mohair lõnga 50gr - 190m ja heegelnõla nr.4. Lõnga kulus 3 tokki pluss eelmisest sallist pisike lõpuke.
Seekordne sall sai tänu eelmise salli üejäägile veidikene suurem 170 x 80cm. Narmad on 10cm.