pühapäev, 30. jaanuar 2011

Flamenkokleit

Minu vanem tütar hakkas käima 2009a sügisest flamenkotantsu tennis. Selle tarbeks sai talle õmmeldud seelik. Kuid tema hing ihkas ikka keiti. Leppisime kokku, et kui flamenotants talle meeldib ja ta läheb uuel sügisel ka trenni, siis saab omale ka kleidi.
Tuli uus sügis ja tantsusoov oli endiselt alles.
Nii asusingi kleiti valmistama. Valmimine võttis pikalt aega, kuna ei leidnud sobivat ja kerget kangast. Samuti vajas tegumood veel lihvimist.
Lõpuks sai keit valmis, kuid kehaosa oli kuidagi tühi ja vajas omale seda "miskit" veel juurde.
Ühes trennis käies andis õpetaja kleidi täiendamiseks idee salli näol.
Lõpuks sai kleti selline nagu vaja ja tantsutenni oodatakse endisest veel rohkem.






Lilleke peavõrule

Veel üks peavõru sai omale veidkene särtsu juurde.
Lisasin pisikese organsalille. Lilleke sai omael südame pisikestest seemnehelmestest.


Lilled kinnastele

Õde kurtis mulle oma mure, et ta kindad igatsevad lillekesi. Ning küsis, et kas ma aitaksin teda ja valmistaksin talle rõõmu heegeldatud lilledega. Kindlasti ta palus ka ära mainida, et kindad kudus ta ise (noh eks ikka selle pärast, et ma kõike au omale ei saaks). Kuid heegeldamisega jäi ta hätta, eriti lillede heegeldamisega.
Heegelnõel kätte ja kodustest tagavaradest pärit lõngaga mul lilled nagu võluväel valmisidki ja kindad saidki omale rõõmsama ilme. Lilled said ka omale seemnehelmestest südamekesed.
Tegija rahul ja kandja samuti.


Hea on pisikeste asjadega rõõmu valmistada.

kolmapäev, 12. jaanuar 2011

Pärliuss Gerlile

Kõigepealt head uut ja teguderohket aastat minu blogi lugejatele. Ja loomulikult sama ka iseendale, sest tööinimesena on mul jäänud kordi vähemaks seda aega, mil käsitööd noksitseda.

Uue aasta algul oli sünnipäev minu kauaaegsel sõbrannal. Otsustasin talle heegeldada pärliussi. Ma teadsin, et ta lemmikvärviks on punane, siis pärliussi värv oli kindel. Mustrisse panin punase kõrvale ka kuldse.

Seekordsele ussile tegin veidi teistsuguse kinnituse. Leidsin poest armsa südamekujulise magnetkinnituse. Kinnitus asub eespool ja annab ehtele ilu juurde.

Ning otstesse panin kaks ümmargust pärlit.

Kasutasin pärleid 9/0, veneaegset iirisniiti ja heegelnõela 1,25.